نیکآهنگ کوثر
nikan@radiozamaneh.comسردار مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی فعالان منتقد حاکمیت در خارج از کشور را تهدید به شناسایی و برخورد قهرآمیز کرده است.
جزایری در گفتوگویی با روزنامه کیهان به معترضان در داخل و خارج از ایران وعده داده است که با آنها چه در داخل و چه در خارج از کشور در زمان مناسب برخورد خواهد شد.
جزایری ادامه میدهد: «جمهوری اسلامي ايران در عين سعه صدر، نمیتواند به عناصر برانداز و دنبالههای كودتای نرم اجازه فتنهگری بدهد و چنانچه ناچار شود حتی خواهد توانست عقبههای برون مرزی كودتا را با چالش جدی مواجه سازد.»
دفتر سیاسی سپاه نیز ضمن نام بردن تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی از جمله شیرین عبادی، محسن کدیور، عطاءالله مهاجرانی، عبدالکریم سروش، محسن سازگارا، محسن مخملباف آنها را رهبران خارج از کشور جنبش سبز نام برده است و آنها را متهم به هدايت، آموزش و تشويق اندک هواداران داخلی به «نافرمانی مدنی» و «هتک حرمت بزرگان نظام اسلامی و تودههای ملت حزباللهی حاضر در صحنه»، «هجمه به حاکميت دينی و حکومت اسلامی»، «حمله به نظام مقدس جمهوری اسلامی» و متهم ساختن آن به ناپاکی و ناکارآمدی و اتهامهای دیگری میکند.
در همین رابطه با محسن سازگارا، یکی از همین فعالان که مرتب و مداوم، فیلمهایش را روی شبکه اجتماعی یوتیوب منتشر میکند و در لیست سیاه سپاه نیز قرار دارد گفتوگو کردهام:
سردار مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی فعالان منتقد حاکمیت در خارج از کشور را تهدید به شناسایی و برخورد قهرآمیز کرده است
آقای سازگارا! این نوع برخورد تهدیدآمیز سپاه، چه از طرف سردار جزایری و چه از سوی دفتر سیاسی آن، میتواند تاثیری روی فعالانی همچون شما داشته باشد؟
اصلاً! چون کسانی که او تهدیدشان کرده است، مثل بقیهی مبارزینی که در داخل و خارج کشور دارند فعالیت میکنند، از این تهدیدات که جا نمیزنند. کما اینکه بچههایی که در داخل، در زندان، زیردست بازجوهای حکومت هستند، میبینید که ایستادهاند و جا نمیزنند.
چه برسد به بچههایی که در خارج فعالیت میکنند. بنابراین تأثیری ندارد. اما بیش از هر چیز به نظر من، به قول جوانها، این تهدیدات نشان میدهد که اینها اعصاب ندارند و در این جنبش واقعاً اشتباهات کودتاچیها به اندازهی خود مبارزات مردم در سرنگونیشان مؤثر است.
یکیاز این اشتباهات پیدرپی هم همین است که سازمانی به نام سازمان سپاه که مشیاش اینچنین بوده که دستهایی نامرئی داشته باشد، اولاً با این کار بهوضوح مرئی شده و جلوی چشم ایستاده و میگوید، منم! و کامل نشان میدهد که طرف دعوای ملت است.
ثانیاً وقتی تهدیدش را علنی میکند، از فردا صبح همین آدمهایی که اسمشان را آورده است، همهی دنیا میدانند که اگر یک مو از سرشان کم بشود، سپاه مسئول است و باید به همهی دنیا جواب بدهد. آن هم کسانی که بعضاّ شخصیتهای والامقام بینالمللی هستند.
پس این نهایت حماقت یک سازمان است که به این شیوه پیشاپیش مسئولیت به گردن بگیرد و به این صورت اسم افرادی را ببرد. این کاملاً نشان میدهد که نادانی میکنند و به نظر من بیش از هر چیز واضح است که استیصال دارند و نمیدانند واقعاً باید چه کار کنند.
محسن سازگارا در ارتباط با تهدید سپاه میگوید: سپاهی که همهی دنیا میگویند سازمانی تروریستی است، خود سردارانش، مثل آقای جزایری، پیشاپیش دارند اعتراف میکنند که بله! ما تروریستیم و تهدید به ترور میکنیم
صحبتهای سرتیپ جزایری دربارهی شناسایی معترضان در داخل و خارج از کشور و تهدید آنها، در ابعاد بینالمللی چه آسیبی به جمهوری اسلامی میزند؟
به نظر من به روشنی نشان میدهد که سپاه سازمانی است که سردارانش در خارج از کشور تهدید به ترور و آدمکشی میکنند.
بدین ترتیب سپاهی که همهی دنیا میگویند سازمانی تروریستی است، خود سردارانش نیز، مثل آقای جزایری، پیشاپیش دارند اعتراف میکنند که بله! ما تروریستیم و تهدید به ترور میکنیم.
فکر میکنم فشار تحریمی، تحدیدی و منزوی کردن حکومت ایران در دنیا بالا میرود. بهخصوص فشار روی سازمانی مثل سپاه به احتمال زیاد در سراسر دنیا افزایش پیدا خواهد کرد، با توجه به فشاری که اکنون افکار عمومی دنیا از طریق مطبوعات و رسانههای آزاد دارد به تمام دولتها میآورد.
شما اشاره به استیصال سپاه میکنید. چه طور ممکن است در حالیکه کل امنیت جمهوری اسلامی و ساختار اطلاعاتی این نظام در دست این سازمان است، در مقابل تعدادی فعال سیاسی خارج از کشور احساس ترس و استیصال کند؟
ببینید، این مکانیزمی که اکنون دارد در ایران اتفاق میافتد، این مکانیزم یک فرایند طبیعی است که در کشورهای دیگر هم اتفاق افتاده است.
سازمانهایی مثل سپاه که عملاً مقابل یک ملت ایستادهاند و طرف حساب یک جنبش میشوند، بعد از مدتی چون احساس ناامنی میکنند، شروع میکنند به گستردهتر کردن فعالیتهایشان و دستشان را باز میکنند و هر جایی که احساس ناامنی کنند، میروند و نهادهایی را میگیرند.
مثل وزارت اطلاعات، نهادهای اقتصادی و مواضع کلیدی دولت، مجلس و حتی داخل بیت رهبری را هم در اختیار میگیرند.
این دست سازمانها این کارها را میکنند، برای این که امنیت داشته باشند، غافلند از این که دو اتفاق میافتد. یکی این که وقتی سازمانی این گونه پهن و گسترده میشود، کیفیتاش پایین میآید و کاراییاش هم کم میشود.
دوم این که با هر جایی که میگیرد، یک عده دشمن جدید برای خودش خلق میکند و ناامنیاش بیشتر میشود. بنابراین شما این مساله را ناشی از این ندانید که سپاه خیلی مقتدر است. بلکه ناشی از ناامنی آنها است.
آنها دائماً دارند اینطرف و آنطرف چنگ میاندازند و با این کار در واقع ضریب ضربهپذیری خودشان را به شدت بالا میبرند.